Onderhoud CV

Het onderhoud van uw centrale verwarming is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een cruciale stap om de efficiëntie en veiligheid van uw verwarmingssysteem te waarborgen. Jeremy Goffart, een vakman met een schat aan ervaring, biedt deskundig onderhoud aan centrale verwarmingssystemen, inclusief de installatie en het onderhoud van radiatoren. Of u nu een cv-ketel op gas of stookolie heeft, Jeremy's service dekt bijna alle merken en modellen (Bosch, Buderus, Bulex, Junkers en Vaillant). Voor alle andere merken verwijzen wij u graag door naar andere collega's.

Periodiek onderhoud is verplicht

Elke centrale verwarmingsinstallatie in België, ongeacht of deze op gas of stookolie werkt, vereist een periodiek onderhoud:

  • Stookolie-installaties (mazoutketels) dienen jaarlijks een grondig nazicht te ondergaan om te verzekeren dat ze veilig en efficiënt blijven werken.
  • Gasinstallaties op aardgas moeten elke twee jaar een onderhoudsbeurt krijgen. Dit periodiek onderhoud zorgt ervoor dat uw systeem optimaal presteert en verlengt de levensduur van uw installatie. U ontvangt dan uiteraard ook een verbrandingsattest.

Voordelen van regelmatig onderhoud

Het regelmatig laten onderhouden van uw centrale verwarming biedt meerdere voordelen:

  • Verhoogde veiligheid: Een professioneel onderhoud detecteert tijdig potentiële risico's, zoals gaslekken of defecten die CO-vergiftiging kunnen veroorzaken.
  • Efficiëntie en rendement: Tijdens een onderhoudsbeurt worden niet alleen de essentiële onderdelen van uw systeem gereinigd. Het afstellen van gasketels moet door de fabrikant zelf gebeuren. Dit zorgt ervoor dat uw verwarmingssysteem op zijn maximale capaciteit draait, wat resulteert in een lagere energierekening en een verminderde impact op het milieu.
  • Voorkomen van dure herstellingen: Regelmatig onderhoud kan vroegtijdige slijtage en potentiële defecten aan het licht brengen, waardoor kostbare herstellingen in de toekomst voorkomen kunnen worden.