Flamco

Ultracompacte, thermische batterij voor de opslag van warmte voor warm tapwater. FlexTherm Eco is een thermisch laadstation. Het zet elektriciteit direct om in warmte en slaat die op voor warmwatervoorziening.

Met zijn compacte design en efficiënte werking past FlexTherm Eco in elke woning en is het toestel zeer zuinig (energielabel A+ voor stilstandverliezen). Hij heeft slechts een derde van de ruimte nodig die een gemiddelde boiler inneemt. De batterij is makkelijk te installeren (een water- en 230V elektra-aansluiting volstaan) en is onderhoudsarm (geen bewegende delen). 

De gebruiker kan oneindig vaak op- en ontladen zonder verlies van rendement. Het apparaat werkt snel en efficiënt dankzij de hoge warmteopname en -afgifte en heeft een uiterst gering warmteverlies, mede dankzij het vacuüm isolatiepaneel. FlexTherm Eco warmt in slechts 2,5 uur op. 

Het toestel is schoon en milieuvriendelijk, omdat het geen gassen verbrandt, geen giftige stoffen bevat en 100% recyclebaar is. Als de batterij leeg is, duurt het ongeveer 3 uren vooraleer hij terug opgeladen is.